Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Matica slovenská pripravila na Deň narcisov aj informačný stánok

Ilustračná foto Foto: TASR

Miestny odbor v Prievidzi pripravil pre verejnosť informačný stánok o prevencii onkologických ochorení.

Prievidza 12. apríla (TASR) - Miestny odbor Matice slovenskej Prievidza a Oblastné pracovisko Matice slovenskej Prievidza pripravili v rámci Dňa narcisov pre širokú verejnosť informačný stánok o prevencii proti rakovine v obchodnom centre Korzo v Prievidzi. Informačný stánok bude pre záujemcov k dispozícii dnes približne do 15.00 h.

"V stánku budú dobrovoľníci rozdávať materiály s informáciami o prevencii onkologických ochorení, zdravej strave, samovyšetrovaní, ďalšími informáciami súvisiacimi s onkologickými ochoreniami a samozrejme budú rozdávať aj narcisy," uviedol Vlastimil Uhlár, vedúci Oblastného pracoviska Matice slovenskej v Prievidzi a doplnil, že do Dňa narcisov sa zapojilo v Prievidzi okrem Matice slovenskej aj viacero základných škôl a organizácií. "Ďalší dobrovoľníci sa s narcismi teda budú pohybovať v centre mesta, v okolí nákupných centier a na ďalších frekventovaných miestach," uzavrel Uhlár.

Deň narcisov je verejná finančná zbierka na vyjadrenie spolupatričnosti s onkologicky chorými pacientmi a dnešný deň prebieha už jej 17. ročník. Organizátorom zbierky je Liga proti rakovine.