Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Maturovať začali aj žiaci z Obchodnej akadémie v Trebišove

Ilustračná snímka Foto: TASR/František Iván

Maturantov čakajú v stredu písomné skúšky z cudzích jazykov a vo štvrtok maturujú z matematiky.

Trebišov 13. marca (TASR) - Začiatok dnešných písomných maturít sa na trebišovskej Obchodnej akadémii (OA) niesol v očakávaní, ale aj v strese. Maturanti priznali, že pri učení im pomohli samotní učitelia, ktorí sa pre nich snažili čas na hodinách využiť čo najefektívnejšie.

Maturant Martin pre TASR uviedol, že vystresovaný nie je. "Nie, nemám strach," povedal. Jeho spolužiačka Mária zhodnotila situáciu opačne. "Tréma je veľká." Žiaci písali v prvý deň písomných maturít testy zo slovenského jazyka a literatúry, poobede nasledovala slohová úloha.

Riaditeľka OA Marcela Rabatinová upozornila, že končiaci stredoškoláci absolvujú prípravu na maturity počas celého štvorročného obdobia na škole. "Vo štvrtom ročníku sami pociťujú, že tento termín sa blíži a je potrebné vynaložiť viac úsilia a zopakovať učivo," uviedla pre TASR. OA zabezpečovala pred skúškami školu tak, aby mali dosť miesta pre žiakov v piatich skupinách. "V každej triede bol administrátor, ktorý zabezpečil organizačný priebeh maturitných skúšok," doplnila riaditeľka.

Trebišovských maturantov čakajú v stredu (14.3.) písomné skúšky z cudzích jazykov (angličtina, nemčina) a vo štvrtok maturujú z matematiky.

Podľa zverejnených informácií na stránke ministerstva školstva si dnes stredoškoláci vyberali témy slohov zo štyroch tém: "Budeme sa prepadať od hanby, keď si spomenieme, na čo sme sa pozerali, čo sme čítali a čo sme počúvali," citát Borisa Filana (Diskusný príspevok o súčasných hodnotách), Nemám ju rád/rada, ale musím s ňou žiť (Charakteristika personifikovanej vlastnosti), Výdobytky modernej techniky – ovládame my ich alebo ony nás? (Úvaha) a Som jednoducho smoliar (Fiktívny beletrizovaný životopis).

Tu bude player