Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Matúš Vallo ocenil prístup polície pri stredajších protestoch

Na snímke primátor Bratislavy Matúš Vallo, foto z archívu. Foto: TASR - Jakub Kotian

Policajti riešili niekoľko situácií, keď sa jednotlivci či skupiny pokúšali narušiť pokojný priebeh zhromaždení.

Bratislava 18. novembra (TASR) - Primátor Bratislavy Matúš Vallo ocenil prístup štátnej a mestskej polície pri zabezpečení verejného poriadku počas stredajších (17. 11.) verejných zhromaždení a protestov v hlavnom meste. Mrzí ho však, že sa to úplne nezaobišlo bez násilia a došlo aj k zraneniam.

"Dvaja policajti, jeden štátny a jeden mestský, boli zranení delobuchom, ktorý niekto z protestujúcich hodil priamo pred policajtov. Jedným zo zranených policajtov bol šéf útvaru zásahovej jednotky mestskej polície. Našťastie, jeho zranenia, a ani jeho kolegu, neboli vážne," napísal Vallo na sociálnej sieti.

V Bratislave sa na Deň boja za slobodu a demokraciu konalo viacero verejných zhromaždení. Štátna i mestská polícia posilnila svoje hliadky a prijala bezpečnostné opatrenia. Policajti počas stredajších protestov v Bratislave obmedzili na osobnej slobode z viacerých dôvodov celkovo deväť osôb. Riešili niekoľko situácií, keď sa jednotlivci či skupiny pokúšali narušiť pokojný priebeh zhromaždení.