Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V autobuse, ktorý havaroval pri Pstruši sa zranilo osem ľudí

Ilustračné foto Foto: TASR

Nehoda sa stala pri takzvanom čiernom moste za časťou Pstruša.

Detva 15. januára (TASR) - Pri rannej nehode linkového autobusu neďaleko obce Vigľaš, časť Pstruša, sa zranilo osem osôb. TASR to povedal hovorca Operačného strediska Zdravotnej záchrannej služby SR Boris Chmel.

"Sedem ľudí malo iba ľahké poranenia, z nich piati boli prevezení do zvolenskej nemocnice. Dvoch záchranka ošetrila na mieste," uviedol.

K dnešnej dopravnej nehode autobusu pri obci Vígľaš - Pstruša, došlo po kolízii s nákladným autom MAN s prívesom. Pre TASR to uviedla banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Nehoda sa stala o 7:20 hod. na ceste medzi Vigľašom a Detvou, v katastri obce Stožkok.

"K dopravnej nehode došlo tak, že 41-ročný vodič jazdiaci so súpravou Man s prívesom neprispôsobil pri prejazde pravotočivou zákrutou v smere od Detvy na Zvolen rýchlosť jazdy stavu a povrchu vozovky a okolnostiam, ktoré možno predvídať," uviedla k príčinám Faltániová. Následkom toho sa príves dostal do šmyku, prešiel do protismeru, kde narazil do oproti jazdiaceho autobusu Irisbus, ktorý viedol 33-ročný vodič. Po zrážke vozidiel, autobus odhodilo mimo cestu, kde sa prevrátil na pravý bok. Náraz odhodil mimo cestu aj príves.

Pri nehode sa podľa polície ľahko zranili v autobuse vodič a šesť cestujúcich. Jedna cestujúca sa pri nehode zranila ťažko, utrpela zranenia ramena a chrbtice. Podľa hovorcu Operačného strediska Zdravotnej záchrannej služby SR Borisa Chmela zranených bolo celkovo až deväť, dvaja však boli ošetrení na mieste, bez prevozu do nemocnice.

Škoda na vozidlách je odhadnutá na 14.000 eur. Vyšetrovanie dopravnej nehody prevzal vyšetrovateľ, ktorý začal trestné stíhanie pre prečin ublíženie na zdraví, za ktorý hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.