Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Regióny

Medzi ľuďmi bez domova neziskovky v Bratislave neregistrujú nakazených

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Občianske združenie Proti prúdu, vydavateľ časopisu Nota bene, otestovalo 188 ľudí.

Bratislava 2. novembra (TASR) – V Bratislave nezaevidovali organizácie Depaul Slovensko, Vagus či Proti prúdu v rámci celoplošného testovania na ochorenie COVID-19 nakazeného medzi ľuďmi bez domova. Neziskovky o tom informujú na sociálnej sieti.

Občianske združenie Vagus spresnilo, že v dennom centre Domec otestovali uplynulý víkend viac ako 200 ľudí, všetkých s negatívnym výsledkom. "Ako na všetkých odberných miestach, sobota (31. 10.) bola náročnejšia, nedeľa (1. 11.) menej. V testovaní pokračujeme," uviedlo združenie.

Depaul Slovensko informuje, že v Nocľahárni sv. Vincenta de Paul otestovali desiatky svojich zamestnancov a ľudí bez domova. "Zvládli sme to so skóre nula," skonštatovala nezisková organizácia na sociálnej sieti.

Občianske združenie Proti prúdu, vydavateľ časopisu Nota bene, otestovalo 188 ľudí. Väčšinu z nich tvorili predajcovia časopisu a ich blízki. Združenie pomohlo otestovať aj ľudí bez domova z útulku Resoty. "Pri testovaní bola zachovaná anonymita výsledkov. Ako odberové miesto však vieme povedať, že sme nemali ani jedného pozitívne testovaného človeka," spresnilo združenie Proti prúdu.