Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Medzi Sliačom a Vlkanovou bude pre opravu priecestia výluka

Ilustračná snímka. Foto: TASR/ MilanKapusta

Priecestie bude uzavreté bez náhradnej obchádzky. Práce budú vykonávať zamestnanci ŽSR a cestujúci budú prepravovaní náhradnou autobusovou dopravou.

Sliač/Vlkanová 15. októbra (TASR) - Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) budú v dňoch 16. až 18. októbra, v čase od 8.50 až 12.30 h, realizovať práce v úseku Sliač-kúpele – Vlkanová. Realizovať sa bude oprava a údržba železničného priecestia v kilometri 10,312 (s jedinečným identifikačným číslom) SP1142 s miestnym názvom Hronsek pri kostole, kde budú zrušené staré panely a bude zriadené asfaltové priecestie.

Počas výluky bude vypnutá výstražná svetelná signalizácia priecestného zabezpečovacieho zariadenia na piatich železničných priecestiach - v kilometri 7,763 (JIC) SP1139 s miestnym názvom zastávka Veľká Lúka, v kilometri 8,722 (JIC) SP1140 s miestnym názvom Veľká Lúka – Hronsek, v kilometri 9,751 (JIC) SP1141 s miestnym názvom zastávka Hronsek, v kilometri 10,312 (JIC) SP1142 s miestnym názvom Hronsek pri kostole a v kilometri 11,903 (JIC) SP1143 s miestnym názvom ZŤS Vlkanová.

Priecestie bude uzavreté bez náhradnej obchádzky. Práce budú vykonávať zamestnanci ŽSR a cestujúci budú prepravovaní náhradnou autobusovou dopravou. TASR informoval Ondrej Mlynka z odboru komunikácie ŽSR.

ŽSR prosia cestujúcich o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým môže dochádzať v dôsledku výlukových prác, a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hlásení staničného rozhlasu v železničných staniciach.