Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Regióny

Neosvetlený chodec tancoval na ceste, zrazilo ho auto

Policajná snímka. Foto: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Následkom zrážky chodec utrpel zranenia a bol prevezený do bratislavskej nemocnice.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 25. apríla (TASR) - Medzi Stupavou a Lozornom došlo v stredu (24. 4.) večer k zrážke neosvetleného chodca z Poľska a motorového vozidla. Presné príčiny a okolnosti dopravnej nehody sú v štádiu vyšetrovania. Bratislavská krajská polícia o tom informuje na sociálnej sieti. Upozornila chodov, aby boli na cestách viditeľní a používali reflexné prvky.

"Podľa doposiaľ zistených informácií mali dvaja poľskí neosvetlení chodci oblečení v maskáčových šatách putovať na územie Českej republiky. Počas toho ako jeden z nich tancoval v jazdnom pruhu cestnej komunikácie, došlo k jeho stretu s motorovým vozidlom," priblížili policajti. Následkom zrážky podľa nich chodec utrpel zranenia a bol prevezený do bratislavskej nemocnice.

Polícia zdôraznila, že v tmavom odeve sú chodci spozorovaní z 18 metrov, s reflexnými prvkami z diaľky 200 metrov. Povinnosť používania reflexných prvkov pritom ukladá i zákon o cestnej premávke. Odev v oranžovej alebo žltej farbe podľa policajtov síce viditeľnosť zvyšuje, ale nie je dostatočnou adekvátnou náhradou reflexného prvku.