Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Medzilaborce chcú prekryť ľadovú plochu

Na archívnej snímke primátor Medzilaboriec Vladislav Višňovský. Foto: TASR - Milan Kapusta

Chceme poskladať financie tak, aby v rokoch 2022 a 2023 bola ľadová plocha prestrešená, uviedol primátor Vladislav Višňovský.

Medzilaborce 30. decembra (TASR) – Mesto Medzilaborce bude v roku 2022 hospodáriť s rozpočtom vo výške 9,5 milióna eur. Ako sa pre TASR vyjadril primátor Vladislav Višňovský po štvrtkovom zasadnutí mestského zastupiteľstva, ktoré budúcoročný rozpočet schválilo, okrem zabezpečenia riadneho chodu všetkých oblastí života obyvateľov chce samospráva na budúci rok predovšetkým začať s prekrytím ľadovej plochy.

"Za najdôležitejšie považujem asi prekrytie ľadovej plochy. Už máme nejaké peniaze nakumulované z vyššieho územného celku plus svoje zdroje. Chceme poskladať financie tak, aby v rokoch 2022 a 2023 bola ľadová plocha prestrešená," povedal.

Ako vyplýva zo schváleného materiálu, samospráva na tento účel vyčlenila v rozpočte 900.000 eur, pričom v príjmovej časti rozpočtu počíta s dotáciami vo výške 200.000 eur od Prešovského samosprávneho kraja a 250.000 eurami od Slovenského zväzu ľadového hokeja. Poslanci tiež vo štvrtok odobrili zámer mesta uchádzať sa na rovnaký účel o nenávratný finančný príspevok v rámci aktuálnej výzvy Fondu na podporu športu, samospráva je však pripravená dofinancovať projekt aj z úverových zdrojov.

Spomedzi ďalších investičných akcií v rámci kapitálových výdavkov je najnákladnejším projektom zvýšenie kapacít separácie komunálneho odpadu a výstavba kompostoviska, spolu v hodnote 1,2 milióna eur. Mesto tiež plánuje v novom roku ukončiť výstavbu autobusovej a železničnej stanice, rekonštruovať strechu na základnej umeleckej škole či uzavrieť prvú kazetu skládky komunálneho odpadu.