Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Medzilaborce plánujú v tomto roku zriadiť mestskú políciu

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Mestskí policajti budú mať po zriadení k dispozícii aj rozšírený mestský kamerový systém

Medzilaborce 16. mája (TASR) - Medzilaborce plánujú v tomto roku zriadiť mestskú políciu (MsP), v rozpočte na to vyčlenili 50.000 eur. Od júla by v meste mala začať fungovať aj rómska občianska hliadka.

Mestská polícia tu doteraz nebola, do jej radov chce samospráva prijať troch až štyroch zamestnancov. "Od 1. júla plánujeme prijať približne desať pracovníkov pre oblasť rómskych občianskych hliadok, ktorí by následne mali byť nápomocní aj mestským policajtom," vysvetlil pre TASR primátor Vladislav Višňovský.

Podľa jeho slov ide o nevyhnutnosť, najmä čo sa týka riešenia problematiky marginalizovaných rómskych komunít. "Vznikajú tu problémy s verejným poriadkom a zvýšeným hlukom. Ide tiež o obťažovanie turistov na verejnosti, malé krádeže či zapaľovanie kontajnerov," priblížil. Primátor tvrdí, že aj pri realizácii rôznych aktivít mesta chýba asistencia takýchto zložiek.

Mestskí policajti budú mať po zriadení k dispozícii aj rozšírený mestský kamerový systém. Ich kompetencie budú vyplývať zo zákona o obecnej polícii. Primátor nevylúčil, že v budúcnosti by mohlo dôjsť k zvýšeniu počtu zamestnancov MsP. "Všetko ukáže čas," uzavrel.