Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Regióny

Na poste hlavného kontrolóra v Medzilaborciach ostáva Vladimír Kokuľa

Na archívnej snímke primátor Medzilaboriec Vladislav Višňovský. Foto: TASR - Milan Kapusta

Zmeny v rozpočte samosprávy na aktuálny rok súviseli okrem iného so zámerom mesta zastrešiť multifunkčnú ľadovú plochu a vybudovať vodnú plochu na rekreačné účely.

Medzilaborce 28. apríla (TASR) – Na poste hlavného kontrolóra mesta Medzilaborce ostáva naďalej Vladimír Kokuľa. Jednohlasne o tom rozhodli poslanci mestského zastupiteľstva na svojom stredajšom mestskom zastupiteľstve. Okrem voľby hlavného kontrolóra mesta sa tiež zaoberali zmenou rozpočtu a všeobecne záväzného nariadenia (VZN) o odpadoch.

Ako pre TASR uviedol primátor mesta Vladislav Višňovský, o post hlavného mestského kontrolóra sa Kokuľa uchádzal ako jediný kandidát. Aktuálne funkčné obdobie končí Kokuľovi 30. apríla, mandát na ďalších šesť rokov vo funkcii mu začne plynúť od 1. mája. Kokuľa pôsobí v samospráve od roku 2002, na poste hlavného kontrolóra má za sebou už dve funkčné obdobia.

Zmeny v rozpočte samosprávy na aktuálny rok súviseli okrem iného so zámerom mesta zastrešiť multifunkčnú ľadovú plochu a vybudovať vodnú plochu na rekreačné účely. V rámci kapitálových výdavkov vyčlenilo mesto na tieto dva zámery sumu vo výške viac ako jeden milión eur.

Dôvodom prijatia zmeny VZN o odpadoch je podľa Višňovského slov zosúladenie mestských pravidiel nakladania s odpadmi so zákonom stanovenou povinnosťou samosprávy zabezpečiť zavedenie a vykonávanie triedeného zberu biologicky rozložiteľného odpadu. Ako sa vyjadril, mesto je na túto úlohu pripravené.