Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Medzilaborce zvýšili poplatky za poskytovanie sociálnych služieb

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Denný poplatok za jednomiestnu izbu sa z troch eur zvýši na 5,70 eura.

Medzilaborce 28. septembra (TASR) – Poplatky za poskytovanie sociálnych služieb v meste Medzilaborce sa v pobytovom mestskom zariadení Kamjana od 1. októbra zvýšia o 100 eur. Rozhodli o tom v utorok mestskí poslanci na svojom zasadnutí. Ako pre TASR uviedol primátor mesta Vladislav Višňovský, mesto k tomuto kroku pristúpilo, aby dokázalo zabezpečiť finančnú udržateľnosť poskytovaných sociálnych služieb.

"Poplatky boli nastavené veľmi nízko. Išli hore mzdy, potraviny, energie, bolo nevyhnutné dvihnúť aj ceny, aby sme vedeli zabezpečiť chod tohto zariadenia," povedal s tým, že nová mesačná sadzba, ktorá sa po novom bude začínať na úrovni 380 eur, patrí v rámci mesta k najnižším. Dosiaľ predstavovala sumu 280 eur.

Ako vyplýva zo všeobecne záväzného nariadenia o sociálnych službách, ktoré mestskí poslanci v utorok prijali, denný poplatok za jednomiestnu izbu sa z troch eur zvýši na 5,70 eura. Pri dvojmiestnej sa sadzba upravila z 1,70 eura na 4,40 eura a pri trojmiestnej z 1,50 eura na 4,20 eura. Pri strave sa zvýšenie poplatkov pohybuje v rozmedzí od 0,10 do 0,70 eura na stravnú jednotku.