Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Medzinárodný džezový festival sa zameria na hudobníčky tohto žánru

Ilustračná snímka. Foto: TASR Radovan Stoklasa

Gemer Jazz Fest organizuje Mestské divadlo Actores Rožňava v spolupráci s mestom Rožňava. Festival z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Rožňava 4. júna (TASR) - V poradí piaty ročník festivalu Gemer Jazz Fest sa tematicky zameria na hudobníčky tohto žánru. V Rožňave sa v sobotu 10. júna predstavia umelci z piatich krajín vrátane Slovenska, medzi nimi aj tri predstaviteľky džezu. TASR o tom informoval Róbert Kobezda, manažér Mestského divadla Actores Rožňava, ktoré podujatie organizuje.

"Snahou divadla je priblížiť a sprístupniť džez tej najlepšej kvality počas jednodňového sviatku hudobného umenia, ktorý spája hudobníkov zo Slovenska a zo zahraničia na jednom mieste na Gemeri," uviedol Kobezda. Ako dodal, v priestoroch rožňavského divadla sa predstavia umelci zo Slovenska, Poľska, Srbska, Rakúska či Moldavska. Tematicky bude festival zameraný na džezové hudobníčky.

"V troch formáciách si diváci budú môcť vypočuť umenie skvelých dám, ktorými budú Sisa Michalidesová, Sylwia Klara Zasempa umeleckým menom Klara Cloud a Dorotha Tóthová. Slovom bude festival sprevádzať herečka, speváčka a moderátorka Silvia Donová," priblížil Kobezda.

Gemer Jazz Fest organizuje Mestské divadlo Actores Rožňava v spolupráci s mestom Rožňava. Festival z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.