Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Merkury Market môže v Rožňave vytvoriť do 70 nových pracovných miest

Ilustračné foto Foto: TASR/S. Písecký

Merkury Market v Rožňave má stáť pri hlavnom cestnom ťahu I/16 smerom na Košice, v blízkosti kasární. Celkovo má spoločnosť na Slovensku v súčasnej dobe 21 predajní.

Rožňava 26. septembra (TASR) – Do 70 nových pracovných miest by mohla v Rožňave vytvoriť spoločnosť Merkury Market Slovakia, ktorá v meste zamýšľa postaviť novú predajňu. Jej zástupcovia to uviedli v žiadosti o kúpu pozemku s rozlohou 215 metrov štvorcových, ktorý potrebujú na stavbu.

„V prípade výstavby predajne v Rožňave očakávame vytvorenie 50 – 70 nových pracovných miest, tomu zodpovedajúci nárast HDP a zvýšenie zaujímavosti Rožňavy aj v očiach iných investorov,“ uviedol v žiadosti o odpredaj pozemku konateľ Merkury Market Jerzy Papierz.

Komisia finančná, podnikateľská a správy majetku mesta Mestského zastupiteľstva v Rožňave pôvodne odporučila predaj uvedeného pozemku v cene 55 eur za meter štvorcový. Poslanci sa ale na štvrtkovom zasadnutí nakoniec priklonili k nižšej sume, 30 eur za meter štvorcový, ktorú ponúkla samotná spoločnosť.

„Ide o okrajovú časť mesta. Chce sem prísť investor, ktorý podľa dokumentov plánuje zamestnať 60 – 70 ľudí. Určite to bude tlak na zníženie cien stavebného materiálu, a po druhé, sedem dní v týždni bude otvorený obchod,“ zhodnotil pozitíva poslanec Juraj Balázs.

Poslanec Pavol Burdiga následne pripomenul, že spoločnosť už mala záujem etablovať sa v Rožňave aj v minulosti. „Tento pokus už bol. Bohužiaľ, nakoniec stavali v Lučenci. Som veľmi rád, že si to rozmysleli,“ zdôraznil Burdiga.

V ukladacej časti uznesenia poslanci zároveň odporučili v rámci územného konania riešiť výsadbu vzrastlej zelene na parkovacích plochách pri predajni v pomere jedna vzrastlá rastlina na osem parkovacích miest.

Merkury Market v Rožňave má stáť pri hlavnom cestnom ťahu I/16 smerom na Košice, v blízkosti kasární. Celkovo má spoločnosť na Slovensku v súčasnej dobe 21 predajní.