Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Mesto Bardejov otvorí v sobotu tri odberné miesta

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

V ZŠ na sídlisku Poštárka je testovanie voľné, bez možnosti elektronickej registrácie.

Bardejov 25. februára (TASR) – Tri odberné miesta na antigénové testovanie na ochorenie COVID-19 zriadi v sobotu (27. 2.) mesto Bardejov. Dôvodom je opätovný návrat žiakov prvého stupňa základných škôl (ZŠ), detí materských škôl, ako aj študentov končiacich ročníkov stredných škôl do tried od 1. marca. TASR o tom informoval hovorca mesta Štefan Hij.

"V neposlednom rade je negatívny výsledok testu, starší nie viac ako sedem dní, potrebný aj vzhľadom na prechod okresu Bardejov od budúceho týždňa do bordovej zóny na COVID automate. Odberné miesta sú vytvorené v ZŠ na sídlisku Poštárka, v ZŠ na Komenského ulici a v ZŠ na sídlisku Vinbarg," uviedol Hij.

V ZŠ na sídlisku Poštárka je testovanie voľné, bez možnosti elektronickej registrácie, na zvyšných dvoch odberných miestach sa na testovanie treba registrovať výlučne online prostredníctvom webstránky www.bardejov.sk. Odberné miesta budú k dispozícii od 8.00 do 20.00 h s tým, že prestávky budú od 10.00 do 10.15 h, od 13.00 do 14.00 h a od 17.00 do 17.15 h. Posledný odber sa uskutoční o 19.30 h.

Radnica zároveň žiada ľudí, aby využili aj možnosť nechať sa otestovať v mobilných odberných miestach, ktoré nie sú zriadené samosprávou Bardejova, objednaním sa prostredníctvom webstránky www.korona.gov.sk.

"Mestský krízový štáb denne rokuje prostredníctvom videokonferencie, vyhodnocuje aktuálnu situáciu a po konzultáciách s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Bardejove prijíma adekvátne rozhodnutia a opatrenia," dodal Hij.