Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Mesto Detva cez víkend opäť otvorí svoje odberové miesta

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Okres Detva bude od budúceho týždňa aj naďalej zaradený medzi bordové okresy.

Detva 9. apríla (TASR) - Mesto Detva otvorí odberové miesta na testovanie obyvateľov na ochorenie COVID-19 aj tento víkend. Informuje o tom na svojej webstránke.

Na sobotu (10. 4.) samospráva pripravila jedno odberové miesto v Dome kultúry Andreja Sládkoviča. V nedeľu (11. 4.) budú k dispozícii tri odberové miesta. Občania sa môžu otestovať opäť v dome kultúry aj v mestskom kultúrnom stredisku (Chudobienec). K dispozícii bude aj III. základná škola, Obrancov mieru. Testovacie miesta budú počas celého víkendu otvorené od 8.00 do 19.30 h s obedňajšou prestávkou od 11.30 do 12.30 h. Ďalšia pauza bude od 16.30 do 17.00 h. Posledné odbery sa budú robiť 15 minút pred koncom testovania.

V prípade, že sa záujemcovia o testovanie nezúčastnia na víkendovom testovaní, stále sa budú môcť otestovať na mobilnom odbernom mieste pred budovou Rescuemed na Záhradnej ulici v Detve od 8.00 do 16.00 h. Otvorené je od pondelka do soboty.

Okres Detva bude od budúceho týždňa aj naďalej zaradený medzi bordové okresy. Na výnimky zo zákazu vychádzania však stále budú ľudia potrebovať negatívny výsledok testu na ochorenie COVID-19 nie starší ako sedem dní.