Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Mesto Handlová nebude zatiaľ budovať stojiská na nádoby na odpad

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Diana Semanová

Pre pozastavenie investičnej akcie v podobe budovania stojísk samospráva pristúpila pre vysoké finančné náklady.

Handlová 3. decembra (TASR) - Samospráva Handlovej nateraz nebude realizovať výstavbu stojísk na nádoby na odpad na území mesta. Rovnako nepristúpi k revitalizácii priestranstva v Novej Lehote. Financie na tento účel pôvodne vyčlenili v rezervnom fonde mesta. Úpravu jeho čerpania schválili mestskí poslanci na svojom rokovaní vo štvrtok (2. 12.).

Pre pozastavenie investičnej akcie v podobe budovania stojísk samospráva pristúpila pre vysoké finančné náklady. "Išlo by o etapovitý proces a rozpočet mesta by bol výrazne zaťažený výdavkami vo výške približne 200.000 eur každoročne minimálne po dobu piatich rokov, k čomu by mesto potrebovalo priaznivejšiu finančnú kondíciu, prípadne externé zdroje financovania," ozrejmil vedúci ekonomického oddelenia mestského úradu v Handlovej Peter Mendel.

Mesto rovnako nepristúpi k revitalizácii verejného priestranstva na otočni mestskej hromadnej dopravy (MHD), rozhodlo sa tak na základe návrhu obyvateľov. "Z diskusie s občanmi Novej Lehoty došlo k zmene zámeru v smerovaní použitia prostriedkov rezervného fondu, a to do rekonštrukcie miestnych komunikácii tejto mestskej časti v pôvodne schválenej výške 70.000 eur," doplnil Mendel.

Samospráva na základe rozhodnutia poslancov pripraví podklady na vyhlásenie verejného obstarávania na dodávateľa rekonštrukcie komunikácií, avizovala primátorka Silvia Grúberová.