Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Detva hľadá stavebný dozor pre obnovu vnútrobloku na ulici A. Hlinku

Ilustračná snímka. Foto: EASYFOTO TASR - Silvia Tannhauserová

Lokalita, ktorú bude mesto obnovovať, je medzi bytovými domami na ulici Andreja Hlinku a Milana Rastislava Štefánika v Detve.

Detva 29. decembra (TASR) – Mesto Detva pokračuje s prípravami druhej etapy revitalizácie vnútrobloku na ulici Andreja Hlinku. Pre túto obnovu hľadá stavebný dozor, výzvu na predkladanie ponúk zverejňuje samospráva na svojej oficiálnej webstránke. Predpokladaná hodnota zákazky je 376.011 eur bez DPH.

V rámci výkonu stavebného dozoru bude uchádzač povinný oboznámiť sa s podkladmi a projektovou dokumentáciou, podľa ktorých budú priestor revitalizovať. Patria sem tiež odovzdanie staveniska zhotoviteľovi stavby a aj sledovanie dodržiavania podmienok stavebného povolenia. Povinnosťou dozoru bude tiež sledovať vedenie stavebného denníka v súlade s podmienkami zmluvy. Lehota výstavby je podľa mesta 12 mesiacov. Ponuky môžu záujemcovia predložiť najneskôr do 30. decembra tohto roka.

Ako pre TASR začiatkom decembra uviedol hovorca Detvy Milan Suja, projektová dokumentácia je spracovaná a vydané je aj stavebné povolenie. „Vytvorí sa oddychová zóna, kde budú sedenie, zeleň a kríky, a taktiež stretávacia zóna, doplnená o lavičky a stoly,“ zhrnul primátor Detvy Ján Šufliarský s tým, že vznikne aj viacúčelová hracia plocha a detské ihriská. Pribudne aj chodník pre pohybové aktivity, určený napríklad pre korčuliarov.

„Ide o prirodzené pokračovanie prvej etapy revitalizácie vnútrobloku, čím sa vytvorí ucelený kultivovaný priestor a oddychová zóna nielen pre komunitu, ale aj pre návštevníkov mesta,“ zdôraznil. V prvej etape na ulici Andreja Hlinku vznikol aj verejný priestor medzi bytovými domami. Pre deti a ich rodičov funguje od leta 2019.