Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Mesto Humenné investovalo do modernizácie materských škôl

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Najväčšia časť investícií z mestského rozpočtu, viac ako 80.000 eur, bola venovaná MŠ Mierová na zníženie energetickej náročnosti.

Humenné 18. januára (TASR) - Mesto Humenné využilo druhú polovicu minulého roka na investície do obnovy a modernizácie štyroch materských škôl (MŠ). Do budov celkovo investovalo 139.305 eur. Informoval o tom Marián Škuba z tlačového odboru mestského úradu.

Najväčšia časť investícií z mestského rozpočtu, viac ako 80.000 eur, bola venovaná MŠ Mierová na zníženie energetickej náročnosti. Práce zahŕňali výmenu okien za plastové s izolačným trojsklom a výmenu dverí, ako aj vytvorenie bezbariérového vstupu.

Základná škola (ZŠ) s MŠ Podskalka dostala nový bleskozvod, MŠ Třebíčska zateplila strechu a na ZŠ Kudlovská prebiehala sanácia základov a prácami sa stabilizovalo podložie a základy.

V rámci plánu obnovy a odolnosti na rok 2024 má mesto v pláne znížiť energetickú náročnosť budov mestského úradu, MŠ Tyršova a dvoch budov Základnej umeleckej školy P. Breinera, ako aj stavebné úpravy amfiteátra," doplnil Škuba