Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Mesto Kežmarok sa prezentovalo na medzinárodnom veľtrhu v Írsku

Na snímke fontána na Hlavnom námestí pred budovou Mestského úradu v Kežmarku. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Primátor Kežmarku Ján Ferenčák (Hlas-SD) upozornil, že mesto i okolitý región je plný prírodných krás i historicky cenných objektov.

Kežmarok 2. februára (TASR) - Kežmarok sa spolu s regiónom Tatry-Spiš-Pieniny nedávno prezentoval na najväčšom veľtrhu v Írsku. Po dvojročnej prestávke zapríčinenej pandémiou sa na ňom zúčastnilo počas troch dní takmer 700 vystavovateľov z viac ako 50 krajín. Informovala o tom hovorkyňa mesta Barbora Sosková s tým, že na veľtrh zavítalo viac ako 50.000 návštevníkov.

Mesto Kežmarok a Oblastná organizácia cestovného ruchu Tatry-Spiš-Pieniny vidia v možnosti zúčastniť sa veľtrhu v Dubline príležitosť, ako do regiónu prilákať nových návštevníkov z Írska. "V súvislosti s domácim turizmom sa v zahraničí najčastejšie skloňuje príroda, národné parky, a tiež minerálne a historické bohatstvo. Aktuálne sú tomu naklonené aj požiadavky trhu, ako napríklad priame dopravné spojenie a pomer ceny a výkonu," uviedla hovorkyňa.

Primátor Kežmarku Ján Ferenčák (Hlas-SD) upozornil, že mesto i okolitý región je plný prírodných krás i historicky cenných objektov. "To ho priam predurčuje k tomu, aby jednou z priorít prinášajúcich ekonomický prínos, bol aj rozvoj cestovného ruchu," skonštatoval.

Výstave predchádzali oslavy 30. výročia Slovenskej republiky a 30. výročia nadviazania diplomatických vzťahov medzi Slovenskom a Írskom.