Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Mesto Košice chystá tretí ďakovný galakoncert, udelí aj ocenenia

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Ocenenia si prevezmú riaditelia rôznych inštitúcií, ako aj školy, cirkevní predstavitelia, dobrovoľník, tlmočník a ďalší.

Košice 8. septembra (TASR) - Mesto Košice sa pripravuje na štvrtkový večer galakoncert, ktorým chce poďakovať za zvládnutie výziev tohto roka. TASR o tom informoval hovorca mesta Dušan Tokarčík s tým, že v rámci neho odovzdajú aj 15 ocenení. Koncert s názvom "Ďakujeme 2022" sa uskutoční na schodisku pred budovou magistrátu so začiatkom o 19.30 h.

"Zmyslom podujatia je vzdať vďaku a úctu ľuďom, ktorí sa podieľali na riešení náročných výziev v našom meste, a to najmä vzhľadom na utečeneckú krízu v súvislosti s vojnou na Ukrajine a tiež pri riešení pandemickej situácie," uviedlo mesta. Ocenenia si prevezmú riaditelia rôznych inštitúcií, ako aj školy, cirkevní predstavitelia, dobrovoľník, tlmočník a ďalší.

Vedúci referátu kultúry Richard Herrgott spresnil, že od začiatku pandémie ide o tretí ďakovný galakoncert mesta. Na pódiu sa predstavia Desmod, Katarína Koščová, SilBand, Klasik Band, Tanečné štúdio Adriany Vrbovej a D.S. Studio. Súčasťou programu bude aj vizuálna svetelná šou. Vstup na koncert je voľný.