Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Košice zverejnili nominantov na riaditeľov štyroch mestských podnikov

Ilustračné foto. Foto: TASR – František Iván

V pondelok sa zároveň uzavrelo 2. kolo výberových konaní na riadiace posty v správe mestskej zelene.

Košice 17. septembra (TASR) – Novým riaditeľom Bytového podniku mesta Košice by mohol byť Peter Vrábel, šéfom Dopravného podniku mesta Košice Tomáš Kizek, na čele Tepelného hospodárstva Košice by mohol zostať Jaroslav Tkáč a do K13 - Košické kultúrne centrá mieri Tomáš Petraško.

Mená najlepších kandidátov výberových konaní v utorok zverejnilo mesto Košice. Ak týchto nominantov vo štvrtok odobrí mestské zastupiteľstva, funkcií by sa mohli ujať v októbri. O uvedené posty prejavilo záujem dokopy 68 ľudí. Vybraní z nich absolvovali neverejné aj verejné vypočutia.

Vrábel je aktuálne vedúci úseku správy a údržby v Študentských domovoch a jedálňach Technickej univerzity v Košiciach a Kizek z Ratnoviec v okrese Piešťany je konateľom spoločnosti Technik Slovakia.

Nominantom na riaditeľa Tepelného hospodárstva Košice je súčasný poverený riaditeľ tohto mestského podniku Jaroslav Tkáč, ktorý v ňom na rôznych pozíciách pracuje viac ako 26 rokov. Vo výberovom konaní na post riaditeľa K13 - Košické kultúrne centrá zvíťazil košický advokát a konateľ reklamnej agentúry Tomáš Petraško.

„Nastavili sme také férové a transparentné podmienky výberových konaní, aké v tomto meste doteraz neboli. Zapracovali sme do nich aj viaceré podnety verejnosti a poslancov. Výberové konania bolo možné sledovať online, na verejných vypočutiach mohla byť verejnosť,“ povedal primátor Jaroslav Polaček s tým, že klásť uchádzačom otázky bolo možné aj cez aplikáciu.

„Interaktívnejší spôsob sme už ani nevedeli poskytnúť a isto sme tým inšpirovali aj iné samosprávy na Slovensku," dodal. Na príprave výberových konaní podľa neho pracovalo dokopy viac ako 40 ľudí.

V pondelok sa zároveň uzavrelo 2. kolo výberových konaní na riadiace posty v správe mestskej zelene, v Stredisku sociálnej pomoci mesta Košice, Knižnici pre mládež mesta Košice a mestských lesoch, do ktorých sa prihlásilo spolu 34 uchádzačov. Výberové konania v týchto mestských podnikoch sa uskutočnia od 24. do 29. októbra.