Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Mesto Krompachy zriadilo šesť odberných miest, ktoré majú byť vonku

Ilustračná snímka, testovanie. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Primátorka ozrejmila, že na testovanie majú dostatok personálu aj ochranných pracovných pomôcok.

Krompachy 30. októbra (TASR) – Mesto Krompachy na víkendové testovanie (31. 10. - 1. 11.) zriadilo šesť odberných miest, ktoré majú byť vonku. Pre TASR to uviedla primátorka mesta Iveta Rušinová s tým, že samospráva je na testovanie pripravená.

Mesto odporúča občanom, aby navštevovali jednotlivé odberné miesta podľa príslušných ulíc a časového harmonogramu podľa prvého písmena priezviska. Medzi šiestimi lokalitami je Multifunkčné ihrisko pod Okruhliskom, Základná umelecká škola na Ulici Mikuláša Šprinca, Mestský úrad Krompachy, hasičská stanica na Maurerovej ulici, Gymnázium Krompachy na Lorencovej a Zberný dvor na Hornádskej ulici.

Rušinová ozrejmila, že na testovanie majú dostatok personálu aj ochranných pracovných pomôcok. Armáda má ešte v piatok doniesť ďalšie ochranné pomôcky. „Pre zdravotníkov nemáme zabezpečené obleky, len pre našich administratívnych pracovníkov a dobrovoľníkov. Veríme, že všetkého bude dostatok, keďže sme o tom z každej strany ubezpečovaní,“ dodala primátorka.

Zdravotnícki pracovníci krompašskej nemocnice sa hlásia do odberových tímov pre potreby celoplošného testovania občanov. „Napriek zvýšenej záťaži na pracoviskách nemocnice, kedy zastupujú chýbajúcich spolupracovníkov, sa už 50 zamestnancov nemocnice prihlásilo do odberových tímov v Krompachoch a okolitých obciach, čím dokázali, že ich zaujímajú celospoločenské problémy a chcú ich aktívne riešiť,“ doplnil riaditeľ nemocnice Miroslav Kraus. V nejednom prípade podľa jeho slov nastúpia do odberových tímov hneď po absolvovaní svojej pracovnej zmeny v nemocnici. „Veľmi sa teším, že zdravotníci z krompašskej nemocnice podržali mesto a okolité obce,“ uzavrela Rušinová.