Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Mesto Levice posilnilo hliadky mestskej polície v okolí cintorínov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Ján Krošlák

Na cintorínoch bude posilnený aj vývoz kontajnerov a veľkoobjemových kontajnerov na odpad.

Levice 26. októbra (TASR) – Mesto Levice počas obdobia pamiatky zosnulých predĺžilo otváracie hodiny cintorína. Ten bude až do 15. novembra otvorený denne od 8.00 do 21.00 h. Cintoríny v mestských častiach nemajú určené otváracie hodiny a sú voľne prístupné pre návštevníkov, informovala radnica.

Posilnené sú aj hliadky príslušníkov mestskej polície, ktoré budú monitorovať cintoríny v Leviciach a v mestských častiach, v prípade potreby usmernia návštevníkov a budú dohliadať na pohyb motorových vozidiel v blízkosti cintorínov. „Vyzývame návštevníkov cintorínov, aby si dávali pozor na svoje osobné veci, ktoré ostanú v zaparkovaných vozidlách. Zároveň ich žiadame, aby neukladali svoje kabelky a príručné tašky s osobnými vecami na náhrobné kamene a nenechávali ich bez dozoru,“ upozorňuje samospráva.

Na cintorínoch bude posilnený vývoz kontajnerov a veľkoobjemových kontajnerov na odpad. Zamestnanec správy cintorína bude k dispozícii v kancelárii na pohrebisku v Leviciach v sobotu (30. 10.) v čase od 10.00 do 18.00 h, v nedeľu (31. 10.) a pondelok (1. 11.) od 14.00 do 18.00 h.