Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Mesto Michalovce na svoje výročie vydalo zberateľskú bankovku

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

Predaj michalovskej suvenírovej bankovky sa začne v sobotu 20. novembra v Informačnej kancelárii mesta Michalovce v budove Zlatý býk.

Michalovce 11. novembra (TASR) – Pri príležitosti 777. výročia prvej písomnej zmienky o meste Michalovce nechala samospráva vytlačiť zberateľskú bankovku. Na jej vydaní v edícii Nula Euro Souvenir sa podieľal aj zamestnanec mesta. TASR o tom informovala vedúca odboru komunikácie, marketingu a kultúry mestského úradu Iveta Palečková.

"Na michalovskej nula euro bankovke je na prednej strane zobrazená veduta mesta Michalovce ako jeden z najlepších historických motívov znázorňujúcich mesto. Na druhej strane bankovky sú zobrazené európske národné pamiatky," priblížila s tým, že vydanie zberateľskej bankovky autorsky a organizačne pripravili Andrej Koli pod gesciou zástupcu primátora Jozefa Sokologorského a s odborným posúdením historikom Martinom Molnárom.

Nula euro zberateľská bankovka je vyrobená z originálneho bavlneného papiera, ktorý sa používa aj pri výrobe pravých eurobankoviek a rovnako je zabezpečená množstvom ochranných prvkov. Zároveň, vďaka číslovaniu a sériovému kódu, je každý kus unikátom. Bankovka má veľkosť eurobankovky nominálnej hodnoty 20 eur, je fialovej farby ako 50-eurová eurobankovka.

Predaj michalovskej suvenírovej bankovky sa začne v sobotu 20. novembra v Informačnej kancelárii mesta Michalovce v budove Zlatý býk.