Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Mesto Myjava prijalo po zasadnutí krízového štábu viaceré opatrenia

Na snímke Námestie Milana Rastislava Štefánika a Mestský úrad v Myjave 13. júla 2020. Foto: TASR - Róbert Fritz

Mesto odporúča prevádzkovateľom reštauračných, pohostinských zariadení a barov zvážiť skrátenie prevádzkových hodín do 21.00 h.

Myjava 27. júla (TASR) - Na základe rokovania krízového štábu a porady s predstaviteľmi organizácií v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta prijalo mesto Myjava v záujme preventívnej ochrany obyvateľstva pred ochorením COVID-19 s okamžitou platnosťou viacero opatrení. Informoval o tom primátor Pavel Halabrín.

V meste uzavreli všetky kultúrne, športové a voľnočasové zariadenia pre verejnosť a zakázali sa akékoľvek podujatia a súťaže. Zrušili sa všetky kurzy, výlety, exkurzie i výmenné pobyty pripravované na toto obdobie. "Zamestnanci týchto zariadení budú počas uzávery čerpať pracovné voľno s náhradou mzdy z dôvodu prekážky na strane zamestnávateľa," uviedol primátor.

V mestskej turistickej ubytovni, slobodárni a v zariadení sociálnych služieb Nezábudka musia zodpovední pracovníci zabezpečiť trvalé vykonávanie dezinfekčných a hygienických opatrení, zvýšiť opatrenia na osobnú hygienu a obmedziť vstup neubytovaných občanov.

"Konateľom Správy majetku mesta Myjava ukladám povinnosť zabezpečiť pravidelnú dezinfekciu a hygienickú očistu mestských WC, autobusových zastávok, odpadových košov, lavičiek, detských ihrísk a priestorov Domu smútku," informoval Halabrín. Obmedzenia sa dotknú aj konania pohrebných obradov.

Mesto odporúča prevádzkovateľom reštauračných, pohostinských zariadení a barov zvážiť skrátenie prevádzkových hodín do 21.00 h, či obmedziť organizovanie posedení a osláv. Všetky opatrenia platia predbežne do 3. augusta.