Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Mesto Myjava zverejnilo podmienky prezenčnej výučby žiakov MŠ a ZŠ

Ilustračná snímka. Foto: TASR - František Iván

Zákonný zástupca je povinný predložiť čestné vyhlásenie, v prípade pretestovania zákonného zástupcu na odberných miestach v meste nie je potrebné doklad o pretestovaní predložiť škole.

Myjava 4. marca (TASR) – Mesto Myjava zverejnilo podmienky prezenčnej výučby na materských školách, prvom stupni základných škôl a na základnej umeleckej škole. TASR o tom informoval hovorca mesta Martin Kovanič. Zároveň mesto informovalo o tom, že obnovuje od 8. marca výchovno-vzdelávací proces na Základnej škole na Viestovej ulici pre žiakov prvých a druhých ročníkov.

"Prevádzkovanie škôl a školských zariadení od 8. marca bude v súlade s rozhodnutím ministra školstva SR a aktuálnej vyhlášky Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Trenčíne," uviedol Kovanič.

Ako doplnil, materské školy budú otvorené pre deti zákonných zástupcov, u ktorých výkon práce nie je možné vykonávať z domu. "Prvý stupeň základných škôl pre žiakov, ktorí sú deťmi zamestnancov s nevyhnutným prezenčným výkonom práce a pre tých, ktorým podmienky neumožňujú prístup k dištančnému vzdelávaniu. Základná umelecká škola bude otvorená pre žiakov vo veku prvého stupňa individuálnej výučby, okrem spevu a dychových nástrojov," informoval hovorca.

Podmienkou nástupu detí a žiakov do škôl a školských zariadení pre zákonných zástupcov naďalej zostáva preukázanie sa negatívnym výsledkom RT-PCR testu alebo antigénového testu nie starším ako sedem dní, preukázaním sa dokladom o prekonaní ochorenia COVID–19 nie starším ako 90 dní, resp. dokladom, že osoba bola zaočkovaná aj druhou dávkou vakcíny a od tohto očkovania uplynulo viac ako 14 dní.

Zákonný zástupca je povinný predložiť čestné vyhlásenie, v prípade pretestovania zákonného zástupcu na odberných miestach v meste nie je potrebné doklad o pretestovaní predložiť škole. Túto povinnosť zabezpečí mesto, doklad z odberových miest mimo mesta je zákonný zástupca povinný predložiť.