Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Mesto Poltár obnovilo dom smútku, pribudlo aj chladiace zariadenie

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Viceprimátorka dodala že, obnovený je aj priestor pre pohrebné služby.

Poltár 13. marca (TASR) – Mesto Poltár prostredníctvom poltárskych technických služieb obnovilo miestny dom smútku. „Pripravili sme príjemnejšie prostredie, komplexnou rekonštrukciou prešli aj sociálne zariadenia,“ povedala vo videu na oficiálnej webstránke mesta viceprimátorka Poltára Bronislava Garajová.

Ako dodala, obnovený je aj priestor pre pohrebné služby. „Za nové chladiace zariadenie dalo mesto vyše 6000 eur. Pribudla aj veľká obrazovka v obradnej miestnosti pre videoprojekciu počas obradov,“ podotkla s tým, že nové sú aj úsporné vykurovacie telesá a sterilizátor vzduchu. „Celkovo technické služby z vlastného rozpočtu investovali do tejto obnovy 13.000 eur. V budúcnosti nás čaká výmena okien a dverí v dome smútku, rozšírenie cintorína o nové hrobové miesta a aj vybudovanie nového urnového hája,“ uzavrela viceprimátorka.

Technické služby Poltár sú prevádzkovateľom pohrebísk v Poltári, Zelenom a Slanej Lehote. Poskytujú pohrebné a cintorínske služby a okrem iných činností majú na starosti aj správu a údržbu domu smútku v Poltári.