Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Mesto Prešov opäť použije na zimnú údržbu ekologický materiál

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavol Zachar

Správa a údržba komunikácií mesta Prešov, s. r. o., má vypracovaných šesť trás zimnej údržby, ktoré reálne pokrývajú všetky komunikácie v majetku mesta.

Prešov 4. decembra (TASR) - Mesto Prešov deklaruje plnú pripravenosť na zimnú údržbu ciest a chodníkov, opäť na to použije ekologický materiál. Na údržbu ciest sú zabezpečené štyri veľké a dva menšie sypače s radlicami a na údržbu chodníkov spolu 16 mechanizmov.

"Na zimnú údržbu ciest a chodníkov máme do konca roka 2022 vyčlenených vyše 121.000 eur. K dispozícii máme 100 ton posypovej soli a 550 ton štrku. Zimnú údržbu ciest a chodníkov zabezpečuje 70 pracovníkov," informovala prešovská radnica.

Správa a údržba komunikácií mesta Prešov, s. r. o., má vypracovaných šesť trás zimnej údržby, ktoré reálne pokrývajú všetky komunikácie v majetku mesta. Cieľom je zabezpečiť zjazdnosť mestských ciest v požadovanej kvalite a v rámci reakčných časov určených operačným plánom zimnej údržby.

Na údržbu chodníkov v centrálnej mestskej zóne je zabezpečený ekologický posypový materiál - chlorid horečnatý spolu so zeolitom.

Zimná údržba v Prešove trvá od 1. novembra 2022 do 31. marca 2023. Údržbu ciest zabezpečuje Správa a údržba komunikácií mesta Prešov a údržbu chodníkov dodávateľská spoločnosť Záhrada Real.

"V meste Prešov máme 223 kilometrov mestských komunikácií a približne 270 kilometrov chodníkov," uviedla radnica.