Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Mesto Prešov predalo posledný voľný pozemok v priemyselnom parku

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Priemyselný park Záborské pri Prešove bol otvorený v roku 2011, po príchode prvého investora, ktorým bol Honeywell Turbo, s. r. o., v súčasnosti Garett Motion Slovakia, s. r. o.

Prešov 16. novembra (TASR) - Priemyselný park Záborské pri Prešove bude čoskoro plne obsadený. Mesto Prešov predalo posledný voľný pozemok, na ktorom plánuje jeden z existujúcich investorov rozšírenie výroby. V novej hale, ktorá tam vyrastie, nájdu prácu desiatky ľudí. TASR o tom informoval hovorca mesta Vladimír Tomek.

Pozemok s výmerou 20.527 štvorcových metrov kúpila od mesta Prešov spoločnosť Prysmian Kablo, s. r. o., bývalá Draka Comteq Slovakia, s. r. o., ktorá rozšíri svoj existujúci závod na výrobu telekomunikačných a optických káblov. Cena nehnuteľnosti, ktorú mesto predalo, je 718.445 eur s DPH. V novej časti závodu plánuje investor vytvoriť približne 50 pracovných miest. Táto firma tak bude v priemyselnom parku celkovo zamestnávať približne 330 ľudí.

"Som rada, že aj týmto spôsobom sa nám darí podporovať ekonomický rast regiónu. Od roku 2015 ide v poradí už o piatu firmu v priemyselnom parku, ktorá sa tu úspešne etablovala. Po predaji posledného voľného pozemku firma môže expandovať a rozšíriť svoju výrobu, vďaka čomu budeme mať kompletne obsadený priemyselný park, kde nájde prácu ešte viac ľudí," uviedla primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.

Priemyselný park Záborské pri Prešove bol otvorený v roku 2011, po príchode prvého investora, ktorým bol Honeywell Turbo, s. r. o., v súčasnosti Garett Motion Slovakia, s. r. o. Aktuálne pôsobí v priemyselnom parku celkovo sedem spoločností, pričom dve z nich majú svoje haly aktuálne v prípravnej fáze výstavby. Celkovo je tu zamestnaných približne 1300 ľudí.