Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Prešov upozorňuje občanov na nepovolené verejné zhromaždenie

Ilustračné foto. Foto: TASR - Milan Kapusta

Zhromaždenie bolo ohlásené ako stretnutie občanov s predpokladaným počtom 1000 účastníkov.

Prešov 30. apríla (TASR) – Skupina občianskych aktivistov plánuje 1. mája zorganizovať verejné zhromaždenie v centre Prešova pred budovou historickej radnice. Mesto Prešov podľa jeho hovorcu Vladimíra Tomeka v tejto súvislosti upozorňuje občanov, že môže ísť o hromadné podujatie, ktoré Mestský úrad nepovolil a mesto sa žiadnym spôsobom nepodieľa na jeho organizácii.

„Na Mestskom úrade v Prešove bolo ohlásené verejné zhromaždenie, ktoré zvolávateľ naplánoval na 1. mája 2021 od 13.00 h do 17.00 h na pešej zóne pred budovou mestského úradu. Zhromaždenie bolo ohlásené ako stretnutie občanov s predpokladaným počtom 1000 účastníkov," uviedol Tomek s tým, že mesto nemôže takéto podujatie povoliť, nakoľko na Slovensku naďalej trvá núdzový stav a platí zákaz zhromažďovania v skupinkách väčších ako šesť osôb.

„Zvolávateľovi bola táto skutočnosť oznámená písomnou formou aj s odôvodnením. V prípade, že sa zhromaždenie napriek tomu uskutoční, mestská polícia bude pripravená zasiahnuť a zhromaždenie rozpustiť na základe výzvy na rozpustenie," dodal Tomek.