Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Mesto Prešov vysadilo 2000 cibuliek tulipánov

Červený tulipán je symbolom Parkinsonovej choroby Foto: TASR

Spolu s honorárnym konzulom Holandského kráľovstva Matúšom Murajdom zrealizovali takúto výsadbu v centre mesta už tretí rok po sebe.

Prešov 8. novembra (TASR) - Mesto Prešov vysadilo na Hlavnej ulici stovky cibuliek tulipánov. Dostalo ich ako dar z Veľvyslanectva Holandského kráľovstva v Bratislave. TASR o tom informoval hovorca mesta Vladimír Tomek.

"Prešovská radnica v jesennom období pravidelne vysadí približne 7000 cibuliek tulipánov, ktoré neodmysliteľne patria ku koloritu mesta v jarnom období. Tento rok je medzi nimi aj 2000 cibuliek z Veľvyslanectva Holandského kráľovstva, ktoré sa v Prešove vysádzali po druhý raz," uviedol Tomek s tým, že ide o druh Tulips Slovensko v červeno-bielej farbe, ktorý uvidia Prešovčania v plnej kráse rozkvitnúť už na jar.

"Červeno-biela farebná kombinácia, ktorú sme vysadili, nie je náhodná. Predstavuje farby mesta Prešov a zároveň je príjemnou už na prvý pohľad," doplnila primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová, ktorá prišla vysadiť niekoľko cibuliek priamo na Hlavnú ulicu.

Spolu s honorárnym konzulom Holandského kráľovstva Matúšom Murajdom zrealizovali takúto výsadbu v centre mesta už tretí rok po sebe.

"Táto myšlienka vznikla pri príležitosti 25. výročia slovensko-holandskej spolupráce, keď dalo Holandsko vyšľachtiť túto špeciálnu odrodu tulipánov," doplnil Murajda.