Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Regióny

Mesto Prešov začína s rekonštrukciou Sládkovičovej ulice

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Celková cena prác na Sládkovičovej ulici je stanovená na 99.110,03 eura s DPH.

Prešov 13. augusta (TASR) - Mesto Prešov začína s rekonštrukciou Sládkovičovej ulice. V rámci stavebných prác bude kompletne vymenený asfalt na ceste a na chodníkoch pribudne nová dlažba. Ako TASR informoval hovorca mesta Vladimír Tomek, ide o úsek dlhý približne 174 metrov od ulice Vajanského po ulicu Moyzesova.

"Stavenisko si už prevzal zhotoviteľ. V rámci rekonštrukcie bude zasypané a znefunkčnené nevyužívané kanalizačné potrubie. Po odstránení starého asfaltu budú zrealizované úpravy betónovej vrstvy vozovky a v celom úseku nakoniec pribudne úplne nový asfaltový kryt," priblížil Tomek.

Rekonštrukcia zahŕňa okrem samotnej cesty aj opravu chodníkov po oboch stranách vozovky, na ktorých bude položená nová dlažba. Okrem jednotlivých opráv bude zrevitalizovaná aj zeleň popri chodníkoch, kde pribudne desať nových stromov.

Rekonštrukciu zrealizuje spoločnosť Správa a údržba komunikácií mesta Prešov, s.r.o. Celková cena prác na Sládkovičovej ulici je stanovená na 99.110,03 eura s DPH. Rekonštrukcia bude ukončená do konca októbra 2021.