Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Mesto Prievidza chce komplexne zrekonštruovať objekty ZŠ S. Chalupku

Ilustračné foto. Foto: TASR- Erika Ďurčová

Náklady na zabezpečenie projektov odhadla radnica na 70.000 eur bez dane z pridanej hodnoty, ako kritérium na výber víťaza súťaže určila najnižšiu ponúknutú cenu.

Prievidza 23. januára (TASR) - Mesto Prievidza plánuje zabezpečiť komplexnú rekonštrukciu objektov Základnej školy (ZŠ) na Ulici S. Chalupku na sídlisku Píly. Obnovou budov, ktoré sú zaradené do miestneho kultúrneho dedičstva, chce znížiť ich energetickú náročnosť. Cez verejnú súťaž hľadá zhotoviteľa projektovej dokumentácie na vydanie stavebných povolení.

Projektové dokumentácie budú riešiť rekonštrukcie hlavnej a vedľajšej budovy. Súčasťou prác sú zateplenie obvodového plášťa, plochých striech, výmena otvorových konštrukcií, modernizácia tepelného hospodárstva, inštalácia fotovoltického systému, systém umelého osvetlenia, zvýšenie mobility, ako i debarierizácia, konkretizovala radnica v oznámení vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.

"Celý súbor sídliska Píly je zapísaný do zoznamu pamätihodností mesta ako miestne kultúrne dedičstvo," pripomenula samospráva. Navrhnuté stavebné riešenia preto podľa nej musia rešpektovať pôvodné tvary striech vrátane sklonov, výškového osadenia ríms a hrebeňov striech, materiálu a farebnosti krytiny, ako aj zachovanie všetkých pôvodných dobových architektonických prvkov objektov, ich farebné a materiálové riešenia.

Náklady na zabezpečenie projektov odhadla radnica na 70.000 eur bez dane z pridanej hodnoty, ako kritérium na výber víťaza súťaže určila najnižšiu ponúknutú cenu.

Rekonštrukciu objektov školy chce samospráva financovať z Plánu obnovy a odolnosti SR v rámci cieľa obnovy verejných historických a pamiatkovo chránených budov. Projekty budú súčasťou žiadosti o prostriedky.