Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Mesto Prievidza pokračuje v debarierizácii povrchov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Cieľom debarierizácie je podľa hovorcu mesta skvalitnenie podmienok pre osoby s obmedzenou schopnosťou pohybu a orientácie.

Prievidza 28. septembra (TASR) - Mesto Prievidza pokračuje v zabezpečovaní debarierizácie povrchov pozemných komunikácií či chodníkov. Uľahčiť tak chce život obyvateľom so zdravotným znevýhodnením či obmedzenou schopnosťou pohybu. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.

"V uplynulých dňoch zrealizovali Technické služby mesta Prievidza (TSMPD) debarierizačné opatrenia na priechodoch pre chodcov na Bojnickej ceste pri pohostinstve," konkretizoval Ďureje.

Práce podľa neho pozostávali zo zníženia nájazdu z cesty na chodník, čím bude pre invalidov zabezpečený bezbariérový prístup na chodník. Súčasne tam pracovníci osadili varovný pás z betónovej dlažby.

"Ďalšie úpravy zamerané na debarierizáciu verejného priestoru budú TSMPD v najbližšom období realizovať na frekventovanej križovatke na Ulici M. R. Štefánika a na Svätoplukovej ulici,"
avizoval hovorca mesta.

Cieľom debarierizácie verejného priestoru, povrchov, konštrukcií pozemných komunikácií a chodníkov pre peších je podľa neho skvalitnenie podmienok pre osoby s obmedzenou schopnosťou pohybu a orientácie.

Debarierizačné prvky pribudli pred letom aj na chodníkoch na uliciach M. Rázusa a E. M. Šoltésovej vo vnútrobloku. Na Ulici P. J. Šafárika zabezpečila radnica bezbariérovú úpravu chodníkov a osadila varovný pás z betónovej dlažby. Na Ulici M. Hodžu pracovníci zase zdvihli obrubníky, ktoré majú pomôcť pri orientácii nevidiacemu obyvateľovi, ktorý tam žije. Úpravy, ktoré predstavujú pomoc nevidiacim obyvateľom, zabezpečili TSMPD aj v ďalších častiach mesta. Pri opravách chodníkov na uliciach M. Mišíka, Dlhej a Baníckej ulici doplnili umelé vodiace línie formou aplikácie studených plastov.