Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Mesto Šaľa vyzvalo seniorky, aby pomohli so šitím ochranných rúšok

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Svojpomocnú výrobu ochranných pomôcok sa snaží začať mesto Nitra, uvažujú nad ňou dielne nitrianskych divadiel a s prípravou už začal aj šaliansky magistrát.

Šaľa 16. marca (TASR) - Nedostatok ochranných rúšok začínajú iniciatívne riešiť samosprávy, občianske združenia i dobrovoľníci. Svojpomocnú výrobu ochranných pomôcok sa snaží začať mesto Nitra, uvažujú nad ňou dielne nitrianskych divadiel a s prípravou už začal aj šaliansky magistrát.

Mesto Šaľa už oslovilo aj dôchodkyne, aby podporili miestne dielne a nastúpili do nich ako šičky, prípadne pomohli so šitím rúšok doma. „Vieme, že rúšok je nedostatok a veľmi si vážime pomoc našich senioriek i niektorých poslancov mestského zastupiteľstva, ktorí budú ako dobrovoľníci od utorka rozdávať mestom nakúpené ochranné rúška,“ informovala radnica.

V pondelok už bola na mestský úrad doručená aj ponuka občianskeho združenia, ktoré šije ochranné rúška a prostredníctvom dobrovoľníkov zabezpečuje ich bezplatnú distribúciu ľuďom bez domova a sociálne slabším. „Sústavne vykonávame aktivity, ktoré majú zabezpečiť, aby sa verejnosť, pokiaľ môže, čo najviac zdržiavala doma. Výzva, ktorá stojí pred nami však vyžaduje oveľa viac. Účasť a pomoc nás všetkých,“ pripomína šaliansky magistrát.