Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Mesto Sereď pokračuje v poskytovaní bezplatnej právnej pomoci

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Čas, ktorý advokát klientom venuje, je individuálny, v závislosti od povahy problémov a tiež podľa toho, ako príde klient pripravený a či má so sebou k nahliadnutiu potrebné dokumenty.

Sereď 2. mája (TASR) – Mesto Sereď pokračuje v poskytovaní bezplatnej právnej pomoci. Po dva termíny v máji a júni má vyhradené poverený advokát na konzultácie s občanmi, ktorí si nemôžu dovoliť platiť za právne služby. Informovala o tom referentka komunikácie mestského úradu Zuzana Slahučková.

Bezplatné právne poradenstvo je poskytované občanom Serede od roku 2013, vždy podľa vopred ohlásených termínov, spravidla dva až trikrát v mesiaci na jednu hodinu. O službu je záujem, priemerne vybaví advokát okolo päť klientov za deň. "Najčastejšie problémy, ktoré pomáha Seredčanom riešiť, sa týkajú pracovnoprávnych sporov a narušených susedských vzťahov," uviedla Slahučková. Klienti sa na právnika obracajú z dôvodu problému nadmerného hluku pri svojom bývaní alebo výstavby na vedľajšom pozemku. Otázky sa často týkajú aj problémov v rámci reklamácií tovarov, starostlivosti o deti po rozchode partnerov a vzťahov medzi manželmi.

Čas, ktorý advokát klientom venuje, je individuálny, v závislosti od povahy problémov a tiež podľa toho, ako príde klient pripravený a či má so sebou k nahliadnutiu potrebné dokumenty. "Niekedy klienti prídu viackrát s tým istým problémom, ktorý sa časom nejako vyvinul," doplnila Slahučková. Advokát je k dispozícii stránkam v dopoludňajších hodinách v malej zasadačke Mestského úradu v Seredi, avšak prax ukázala, že je potrebné pridať aj konzultácie v popoludňajších hodinách pre tých, ktorí chodia do zamestnania. Najbližší termín bezplatnej právnej poradne je pondelok 3. mája a potom 17. mája.