Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

Mesto Svit ponúka pomoc s nákupmi seniorom i rodinám v karanténe

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Nákup základných potravín, drogérie a liekov si môžu dohodnúť v dňoch pondelok až piatok, v čase od 8.00 do 12.00 h na telefónnom čísle 0905 511 980.

Svit 3. novembra (TASR) - Mesto Svit po realizácii celoplošného víkendového testovania na Covid-19 ponúka svoju pomoc nielen seniorom, ale aj rodinám, ktoré musia po testovaní ostať v karanténe. Informuje o tom radnica na svojej webovej stránke.

„Rodiny, ktoré ste ostali v núdzi, využite možnosť Linky pomoci, prostredníctvom ktorej si môžete objednať nákup potravín, drogérie a liekov, ktorý vám následne zamestnanci mestského úradu doručia priamo domov,“ vyzýva ich mesto. Ako pripomína, táto služba je naďalej určená aj seniorom alebo imobilným občanom.

Nákup základných potravín, drogérie a liekov si môžu dohodnúť v dňoch pondelok až piatok, v čase od 8.00 do 12.00 h na telefónnom čísle 0905 511 980. Platba za nákup je možná len v hotovosti, bez poplatkov za dovoz. Radnica dopĺňa, že nákupy budú distribuovať v dňoch utorok a piatok, pričom pri preberaní donášky musí mať člen rodiny nasadené rúško a pripravenú sumu za nákup.

Ako na svojom webe uvádza samospráva, vo Svite za obidva víkendové dni urobili celkom 6989 odberov, z toho pozitívnych na ochorenie COVID-19 bolo 1,70 % osôb zo všetkých vykonaných testov.