Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Mesto Tisovec vydalo novú reprezentačnú knihu

Samospráva Tisovca má na svoju prezentáciu novú publikáciu Tisovec naše mesto. Jej autorom je miestny fotograf Milan Slabej a slávnostne ju uviedli do života pri príležitosti víkendových osláv 680. výročia prevej písomnej zmienky o meste. Na snímke autor knihy a miestny fotograf Milan Slabej počas autogramiády. Foto: TASR/Ján Siman

Kniha zachytáva mesto v rôznych ročných obdobiach, minulosť, ale aj jeho súčasnosť.

Tisovec 29. júna (TASR) - Samospráva Tisovca má na svoju prezentáciu novú publikáciu Tisovec naše mesto. Jej autorom je miestny fotograf Milan Slabej a slávnostne ju uviedli do života tento týždeň pri príležitosti osláv 680. výročia prvej písomnej zmienky o meste.

Kniha zachytáva mesto v rôznych ročných obdobiach, minulosť, ale aj jeho súčasnosť. Fotografie dopĺňajú básne ďalšieho rodáka z Tisovca, spisovateľa Františka Bábelu. Do života ju vyprevadili minerálnou vodou a konárom z tisa.

"Ja toho veľa nenahovorím, pretože sa radšej vyjadrujem prostredníctvom objektívu. Knihu sme pripravovali zhruba rok. Najstaršia fotografia má sedem rokov a najmladšia len pár týždňov. Toto je už moja druhá kniha a chcem sa predovšetkým poďakovať tak pánovi primátorovi, ako aj ďalším spolupracovníkom a mojej rodine. Tej hlavne preto, že mi záľubu vo fotografovaní toleruje a má pre mňa pochopenie," povedal Slabej.

Milan Slabej sa fotografovaniu venuje od roku 1970. Svoje diela vystavuje na rôznych súťažiach, na ktorých získal viaceré ocenenia a množstvo čestných uznaní. V súčasnosti sú námetom jeho fotografií jeho vnúčatá, avšak v celkovej tvorbe dominuje krajinárska a reportážna fotografia. V roku 2009 dostal cenu primátora mesta Tisovec. "Táto kniha bude krásna spomienka, ktorú keď po niekoľkých rokoch chytíme do rúk, budeme sa v myšlienkach vracať s úsmevom k mladosti," dodal primátor mesta Peter Mináč.