Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Mesto Topoľčany otvorilo bezpeňažný obchod

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Tovar v bezpeňažnom swapovom obchode sa nekupuje, ale vymieňa.

Topoľčany 11. júna (TASR) – Mesto Topoľčany otvorilo bezpeňažný obchod. Takzvaná swapová EKO hand predajňa sídli v podchode autobusovej stanice.

Obchod bude miestom, kde môžu ľudia nosiť svoje staré oblečenie, prípade zverejniť inzerciu na kočík, hračky alebo iné potreby. „Zároveň si z neho môžu zadarmo vziať niečo, čo potrebujú,“ vysvetlila radnica.

Magistrát plánoval otvoriť bezpeňažný obchod už vlani. „Našli sme vhodný priestor, zohnali vybavenie a aj nadšencov, ktorí by ho viedli. Pandémia nás však na jeseň zastavila a väčšine dobrovoľníkov sa situácia zmenila natoľko, že sme museli začať znova,“ informoval pred časom magistrát.

Tovar v bezpeňažnom swapovom obchode sa nekupuje, ale vymieňa. Ľudia doň môžu priniesť módne oblečenie, ktoré už nevyužívajú a odniesť si domov niečo nové. Na swap sa okrem oblečenia využívajú aj hračky, rôzne doplnky či obuv. Radnica otvorila obchod tento týždeň a obyvatelia mesta doň môžu už niekoľko dní nosiť svoje nepotrebné oblečenie a následne si vziať veci, ktoré sa im zídu.