Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Mesto Trenčín si zoberie 2,7-miliónový úver na kapitálové výdavky

Na archívnej snímke zo 5. decembra 2018 sú banovky v hodnote 10, 20 a 50 eur. Foto: TASR/DPA

Úver bude bez zabezpečenia, spracovateľský poplatok je 2700 eur, priblížila vedúca ekonomického útvaru mesta. Lehota na čerpanie úveru je do konca tohto roka.

Trenčín 22. júna (TASR) – Trenčianska radnica si na kapitálové výdavky zoberie od Slovenskej sporiteľne úver vo výške 2,7 milióna eur. Úverové podmienky schválili v stredu mestskí poslanci na zasadnutí mestského zastupiteľstva.

Podľa vedúcej ekonomického útvaru mesta Márie Capovej zastupiteľstvo schválilo prijatie úveru v decembri minulého roka pri schvaľovaní rozpočtu mesta na tento rok.

"Oslovili sme banky, ktoré nám predložili ponuky. Najlepšiu ponuku dala Slovenská sporiteľňa. Úver bude na desať rokov, bude splatný 31. decembra 2032," priblížila Capová.

Ako dodala, úver bude bez zabezpečenia, spracovateľský poplatok je 2700 eur. Lehota na čerpanie úveru je do konca tohto roka.

"Celková výška dlhu mesta Trenčín definovaná zákonom o rozpočtových pravidlách bola k 31. máju 19,94 %. Predpoklad celkovej výšky dlhu mesta Trenčín ku koncu roka aj po prijatí nového úveru je 22,76 %," uzavrela Capová.