Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Mesto Vráble začalo s výstavbou cyklolávky ponad rieku Žitava

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Roman Hanc

Spolu s výstavbou lávky už prebieha aj budovanie úschovne pre bicykle a kolobežky v areáli školy Lúky.

Vráble 4. júna (TASR) – Vrábeľská radnica v týchto dňoch začala s budovaním novej cyklolávky. Tá bude súčasťou cyklistickej cesty, ktorá prepojí viaceré mestské časti.

Šírka premostenia ponad rieku Žitava bude päť metrov. „Dva komponenty, z ktorých bude postavená, sú už na mieste. Ukončenie prác predpokladáme do konca júna. Následne budú dokončené pripojovacie chodníky k lávke smerom k Základnej škole s materskou školou Lúky a tiež smerom k priemyselnému parku. Ukončenie týchto prác predpokladáme k 15. júlu,“ uviedol mestský úrad.

Spolu s výstavbou lávky už prebieha aj budovanie úschovne pre bicykle a kolobežky v areáli školy Lúky. Slúžiť bude pre 56 užívateľov a hotová má byť do 11. júna. Všetky práce sú súčasťou prvej etapy budovania cyklistickej cesty. Bude pozostávať z približne 900 metrov dlhého upraveného chodníka, odpočívadla pri lávke v časti Dyčka, s premostením ponad rieku Žitava a úschovňou.

Súčasne v mesiaci jún začne budovanie aj druhej etapy cyklotrasy, ktorá bude viesť v okolí školy Lúky. Podľa magistrátu sú už na tento úsek chválené aj finančné prostriedky. Mesto okrem toho pracuje aj na príprave tretej etapy, ktorá sa má začínať v mestskej časti Dyčka a pokračovať smerom na Lúčnicu nad Žitavou.