Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Mesto Zlaté Moravce získalo dotáciu na revitalizáciu vnútroblokov

Ilustračná snímka. Foto: EASYFOTO TASR - Lukáš Mužla

Spolufinancovanie bude hradené z rozpočtu mesta Zlaté Moravce.

Zlaté Moravce 15. decembra (TASR) – Mesto Zlaté Moravce zrevitalizuje vnútrobloky na Školskej, Mojmírovej, Robotníckej a Rovňanovej ulici. Projekt spočíva vo vybudovaní prvkov zelenej infraštruktúry a revitalizácii otvorených verejných priestranstiev, informovala Miroslava Kováčová, vedúca Oddelenia strategických činností na Mestskom úrade v Zlatých Moravciach.

Samospráva získala na realizáciu projektu nenávratný finančný príspevok vo výške 305.206 eur z Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR. Celkové oprávnené výdavky projektu sú vyčíslené na 321.270 eur. Spolufinancovanie bude hradené z rozpočtu mesta Zlaté Moravce.

V rámci projektu vznikne spevnená plocha pre parkovanie automobilov vo vnútrobloku Školská/Mojmírova ulica. Zvyšná zóna bude vybavená prvkami detského ihriska a mestským mobiliárom. Priestor oddychovej zóny bude doplnený stojanmi na bicykle, samostatným sedením, odpadkovými košmi, parkovým osvetlením a výsadbou zelene. Vo vnútrobloku na Robotníckej ulici budú komunikačné plochy z asfaltu a hokejbalové ihrisko tvorené betónovou plochou slúžiť ako hracia plocha pre basketbal a volejbal, priestor bude doplnený vhodným mestským mobiliárom, prvkami workoutového ihriska a výsadbou zelene. Vo vnútrobloku na Rovňanovej ulici mesto plánuje vybudovanie altánku a spevnenej plochy pre napojenie na priľahlý chodník.

Mesto Zlaté Moravce už vo februári tohto roka získalo dotáciu vo výške 329.571 eur na revitalizáciu vnútroblokov na Ulici Žitavské nábrežie, Hviezdoslavova a Mojmírova ulica. Podľa Kováčovej sa budú oba projekty vnútroblokov realizovať v jarných mesiacoch budúceho roka.