Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Regióny

Mestská knižnica v Handlovej má novú webstránku

Ilustračná snímka. Foto: TASR Michal Svítok

Knižnica počas tohto leta pripravila i prázdninové stredy, počas ktorých budú čitatelia tentoraz spoznávať živočíchy a rastliny slovenskej prírody.

Handlová 17. júla (TASR) - Mestská knižnica v Handlovej má novú webstránku. Čitatelia sa prostredníctvom nej po novom dostanú i do katalógu knižničného fondu. Informovala o tom riaditeľka knižnice Daniela Mikulášová.

"Predošlá webstránka už nevyhovovala novým trendom, potrebám a štandardom v oblasti technológií. Prostredníctvom prehľadnejšej, rýchlejšej a estetickejšej stránky chceme osloviť nielen existujúcich čitateľov, ale vďaka moderným technológiám sa prezentovať a propagovať naše aktivity aj širokej verejnosti," skonštatovala Mikulášová.

Na novej internetovej stránke sa podľa nej nachádzajú základné informácie, knižničný a výpožičný poriadok, služby, ale aj historické a štatistické údaje, kalendár podujatí, novinky, oznamy, fotogaléria z podujatí. "Nová webstránka má prepojenie na katalóg knižničného fondu. Stačí kliknúť na odkaz online katalóg a v databáze 45.000 kníh si každý môže vyhľadať knihu podľa rôznych kritérií, zistiť, či je voľná, jednoducho a rýchlo si pozrieť aj nové publikácie, ktoré pribudli do regálov," priblížila.

Knižnica počas tohto leta pripravila i prázdninové stredy, počas ktorých budú čitatelia tentoraz spoznávať živočíchy a rastliny slovenskej prírody. "Zážitky z dobrodružnej cesty po slovenskej prírode si deti doplnia v tvorivých dielňach," dodala Mikulášová.