Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Mestská plaváreň v Snine bude od pondelka fungovať v režime OTP

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Ján Krošlák

Súčasťou plavárne je plavecký, relaxačný a detský bazén, perličkový kúpeľ a tobogan, na poschodí sa nachádza i wellness časť s troma rôznymi druhmi sáun.

Snina 12. septembra (TASR) – Po tom, ako novú mestskú plaváreň v meste Snina pre protipandemické opatrenia napokon otvorili v závere júla, bude musieť od pondelka (13. 9.) zaviesť obmedzenie počtu návštevníkov. Okres Snina sa bude nachádzať v takzvanej oranžovej fáze COVID automatu. Ako pre TASR potvrdil konateľ mestského sociálneho podniku Ján Pčola, plaváreň bude fungovať v režime OTP (očkovaní, testovaní, po prekonaní). Počas augusta zaznamenali v zariadení aj 500 návštevníkov denne.

"Z tých troch režimov, v ktorých môžeme ísť, je pre nás najvýhodnejší režim OTP, keď sme to prepočítavali. Budeme mať povolenú kapacitu v bazénovej časti 75 ľudí," uviedol Pčola s tým, že správnosť rozhodnutia preukážu nasledujúce dni. Nepredpokladá totiž, že sa ľudia nezaočkovaní proti ochoreniu COVID-19 budú chodiť testovať len pre návštevu plavárne. Ako doplnil, návštevnosť zariadenia počas druhého prázdninového mesiaca zaznamenali "nad očakávania". "Boli dni, keď sme mali i 400 – 500 návštevníkov denne," ozrejmil. Od začiatku školského roka pociťujú pokles v počte denných návštev.

I keď mesto ukončilo výstavbu krytej plavárne s celkovými finančnými nákladmi vo výške viac ako 4,7 milióna eur v jarných mesiacoch, v jej otvorení samosprávu zabrzdili protipandemické opatrenia a obmedzený počet povolených návštevníkov, preto ju napokon otvorili až v závere júla.

Najväčšiu časť projektu realizovaného od konca roka 2018 do jarných mesiacov 2021 financovala samospráva zo svojho rozpočtu a úveru. Na technologické vybavenie a výstavbu toboganu, ktoré boli súčasťou druhej etapy, sa mestu podarilo získať dotáciu vo výške 115.000 eur od Prešovského samosprávneho kraja, dozariaďovanie priestorov realizovalo vďaka regionálnemu príspevku v sume takmer 70.000 eur. Súčasťou plavárne je plavecký, relaxačný a detský bazén, perličkový kúpeľ a tobogan, na poschodí sa nachádza i wellness časť s troma rôznymi druhmi sáun. Podľa Pčolových slov je chod plavárne rentabilný pri 250 návštevníkoch denne.