Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Mestská polícia na Orave a Liptove dohliada na poriadok na cintorínoch

Ilustračná snímka. Foto: TASR Pavol Zachar

Náčelník dolnokubínskej mestskej polície Dušan Medzihradský upozorňuje ľudí, aby si počas návštevy cintorína dávali pozor na osobné veci a dbali o svoju bezpečnosť.

Liptovský Mikuláš/Dolný Kubín 1. novembra (TASR) – Verejný poriadok na cintorínoch v Dolnom Kubíne aj Liptovskom Mikuláši bude počas dušičkových sviatkov kontrolovať mestská polícia. TASR to potvrdili zástupcovia oboch samospráv.

Náčelník dolnokubínskej mestskej polície Dušan Medzihradský upozorňuje ľudí, aby si počas návštevy cintorína dávali pozor na osobné veci a dbali o svoju bezpečnosť. Tiež, aby v zaparkovaných autách nevystavovali svoje cennosti. "Upozorňujeme hlavne staršiu generáciu, aby si nenechávali kabelky a cennosti bez dozoru. Môžu sa stať ľahkou korisťou pre zlodejov," skonštatoval Medzihradský.

Zvýšený počet mestských policajtov môžu v uliciach stretnúť aj Liptovskomikulášania. V prípade potreby zabezpečia riadenie dopravy a dohliadnu na bezpečnosť a dianie na cintorínoch.

"Chceme požiadať najmä majiteľov motorových vozidiel, parkujúcich v blízkosti cintorínov, nech ich parkujú tak, aby nebránili vo výjazde iným autám," povedala hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš Viktória Čapčíková.