Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Mestská polícia posilňuje kontroly na cintorínoch a v ich okolí

Na snímke sviečky na Cintoríne Slávičie údolie pred sviatkom Všetkých svätých v Bratislave 30. októbra 2021. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Polícia varuje pred zlodejmi a odporúča ľuďom nenechávať si osobné veci a cennosti bez dozoru či v aute.

Bratislava 24. októbra (TASR) - Mestská polícia v Bratislave posilňuje počas dušičkového obdobia kontroly na cintorínoch a v ich okolí. Každý rok v tomto čase eviduje zvýšenú koncentráciu ľudí, áut a aj drobnú kriminalitu. V minulosti zaznamenala aj menšie požiare. TASR o tom informoval vedúci oddelenia komunikácie bratislavskej mestskej polície Peter Borko.

"Zvýšený dohľad vykonávame už v týchto dňoch. Mestskí policajti budú prítomní predovšetkým na najexponovanejších miestach, ktorými sú napríklad Martinský cintorín, Vrakunský cintorín, Cintorín Slávičie údolie či v oblasti krematória," uviedol Borko.

Polícia varuje pred zlodejmi a odporúča ľuďom nenechávať si osobné veci a cennosti bez dozoru či v aute. Upozorňuje aj na zvýšené riziko vzniku požiarov. "Vhodné je vence upevniť tak, aby ich neodfúklo a sviečky ukladať v dostatočnej vzdialenosti od horľavých materiálov, ideálne do kahancov," odporučil Borko.

V týchto dňoch bude podľa mestskej polície v okolí cintorínov zhustená premávka a parkoviská budú preplnené. Apeluje preto na ľudí, aby na presun využívali mestskú hromadnú dopravu.