Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Mestská polícia v Hlohovci má od júna cyklohliadku

Ilustračná snímka. FOTO TASR - Štefan Puškáš Foto: TASR -Štefan Puškáš

Výkon služby cyklohliadky bude výlučne počas dňa a v dobrom počasí.

Hlohovec 6. júna (TASR) - Mestská polícia (MsP) v Hlohovci prišla v júni s novinkou. Na dodržiavanie verejného poriadku dohliadajú mestskí policajti na bicykloch, ktorí sú posilnením pre motorizovanú hliadku MsP. V súčasnosti je cyklohliadka podľa náčelníka Viktora Kollára ešte v testovacej prevádzke.

Výkon služby cyklohliadky bude výlučne počas dňa a v dobrom počasí. "Policajtov na služobných bicykloch bude možné stretávať najmä v Zámockej záhrade a jej okolí, na celej dĺžke cyklochodníka od sídliska Sihoť až po Svätopeterskú, rovnako i v časti Svätý Peter," uviedol Kollár. Hliadky využijú aj pre miestnu časť Šulekovo, najmä v období, keď by mal byť z dôvodu opravy pre dopravu odstavený prístupový most ponad rieku Váh. Policajti sa na služobných bicykloch zamerajú aj na odhaľovanie nelegálnych skládok v ťažko prístupných lokalitách.

MsP má už aj prvé odozvy od obyvateľov, podľa náčelníka Hlohovčania túto formu výkonu služby určite ocenia. "Dolaďujeme systém práce, nastavujeme správny spôsob fungovania," doplnil náčelník.