Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Mestská polícia v N. Zámkoch kontroluje dodržiavanie opatrení

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Z dôvodu častého kontaktu s rôznymi neprispôsobivými osobami sú príslušníci MsP vystrojení ochrannými rukavicami, rúškami a dezinfekčnými prostriedkami.

Nové Zámky 26. marca (TASR) – Mestská polícia (MsP) v Nových Zámkoch pravidelne kontroluje dodržiavanie preventívnych opatrení v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu. Podľa slov náčelníka MsP Jozefa Tökölyho museli policajti v prvých dňoch riešiť problémy s nedisciplinovanými občanmi, postupne sa však situácia v uliciach mesta zlepšila.

Ako však pripomenul, problémy pretrvávajú s ľuďmi bez domova a niektorými neprispôsobivými ľuďmi. „Porušujú všetky pravidlá a opatrenia. Posilnení alkoholom svojím správaním ohrozujú občanov, cestujúcich na železničnej stanici a v jej blízkom okolí. Pred budovou stanice sa zhromažďovali bezdomovci a asociáli v skupinách, nedodržiavali žiadne hygienické pravidlá ani nariadené opatrenia. Vzhľadom na neúnosnú situáciu som nariadil hliadkam, aby zistené neprispôsobivé osoby nekompromisne z miesta ihneď vykázali. Je otázkou, kde sa títo ľudia zase objavia,“ uviedol Tököly.

Ako pripomenul, z dôvodu častého kontaktu s rôznymi neprispôsobivými osobami sú príslušníci MsP vystrojení ochrannými rukavicami, rúškami a dezinfekčnými prostriedkami. „V blízkej budúcnosti dostanú aj ochranné okuliare. Snažíme sa im vytvoriť čo najlepšie podmienky pri plnení služobných povinností,“ dodal Tököly.