Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Mestská polícia v Tisovci riešila vlani 206 oznámení a 122 priestupkov

Ilustračné foto. Foto: TASR/František Iván

Občanov Tisovca slov trápi hlavne takzvaná drobná, alebo otravujúca kriminalita.

Tisovec 12. februára (TASR) – Dokopy 206 oznámení od občanov a právnických osôb, ako aj 122 priestupkov riešila v roku 2019 Mestská polícia (MsP) Tisovec v okrese Rimavská Sobota. Uviedol to náčelník MsP Ján Martiniak v správe o jej činnosti za rok 2019.

„Oznámenia sú rôznorodé, závažné, ale i menej závažné. MsP každé prešetruje, preveruje, vykoná prípadne ďalšie opatrenia, podľa druhu prijatého oznámenia,“ povedal náčelník.

Čo sa týka priestupkov, MsP podľa jeho slov vybavila 76 z nich blokovými pokutami v súhrnnej výške 861 eur a ďalších 42 priamo na mieste dohováraním. „Ďalšie priestupky boli vybavené odovzdaním na okresný úrad, na sociálno-právnu ochranu detí a sociálnu kuratelu či odovzdaním na Obvodné oddelenie Policajného zboru Hnúšťa,“ doplnil Martiniak.

Občanov Tisovca podľa jeho slov trápi hlavne takzvaná drobná, alebo otravujúca kriminalita. „Teda správanie sa časti takzvaných neprispôsobivých osôb, ich spôsob života, drobné krádeže, rušenie verejného poriadku dospelými osobami i deťmi,“ konkretizoval náčelník.

Ako dodal, medzi ďalšie negatívne javy patria nelegálne skládky odpadu, znečisťovanie verejných priestranstiev, vodných tokov a ich okolia. „Tieto porušenia zákona sa nedostanú do žiadnych štatistík, ale občanov najviac trápia,“ podotkol Martiniak.