Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Mestské múzeum Senica pripravilo nočné prehliadky

Na archívnej snímke inštalovaná 3D maketa mesta z prelomu 19. a 20. storočia v pomere 1:100 v Múzeu Senica. Foto: TASR - Vladimír Miček

Okrem prehliadky stálych troch expozícií múzea bude návštevníkom múzea umožnená prehliadka veľkej makety Senice z čias 19. storočia.

Senica 13. mája (TASR) – Mestské múzeum Senica pripravilo v rámci podujatia Noc múzeí a galérií, ktoré sa uskutoční v sobotu 14. mája, dve prehliadky v netradičnom nočnom čase. Pre TASR to uviedla hovorkyňa mesta Senica Tatiana Moravcová.

"Dúfame, že takáto netradičná prehliadka bude pre návštevníkov dostatočne atraktívna. Začiatky prehliadok sú o 20.00 a 21.00 h a historickými priestormi mestského múzea bude sprevádzať kurátor múzea Tomáš Motus," uviedla Moravcová.

Okrem prehliadky stálych troch expozícií múzea, ktorými sú Česká cesta, história budovy múzea a archeológia, bude návštevníkom múzea umožnená prehliadka veľkej makety Senice z čias 19. storočia. "Netradične bude umožnené nahliadnuť aj do veže múzea, ktorá nie je počas roka bežne prístupná. Každý, kto sa zúčastní na večerných prehliadkach, si odnesie aj malú pozornosť," doplnila hovorkyňa mesta.